Kennel de Innerlijke Kracht

 

Mooie resultaten en een supergezellig dag op de HCN clubmatch !

Op zondag 16 september hebben twee nakomelingen van Aike deelgenomen aan de jaarlijks clubmatch van de HCN. Ditmaal vond deze plaats in Almere. Wederom heb ik Koda mogen showen en Nola werd geshowd door  haar eigenaren. Beiden stonden net in de puppyklasse en deden het harstikke goed. Voor Nola was dit de eerste keer dat ze in de ring stond en zette een mooi resultaat neer.  Niet alleen kreeg ze de kwalificatie veelbelovend, daarbij werd ze ook nog eens eerste in haar klasse. Daarnaast kreeg ze een prachtrapport.

Opmerkingen van de keurmeester waren onder andere: Aantrekkelijk vrouwelijk teefje met prima lichaamsverhoudingen,zeer vrouwelijk hoofd met donker oog, mooi schaargebit, Al sterke rug, prima onder belijning, stevige rechte benen. Prachtige vacht met iets wisselende aftekening. Zeer aantrekkelijk ringgedrag.

En ook Koda deed het wederom weer goed in de ring. Het is voor mij een plezier om met deze knappe vent in de ring te mogen staan. Ook hij kreeg weer de kwalificatie veelbelovend en werd 2de beste pup. Opmerkingen van de keurmeester waren onder andere:  6 maanden oude pup. Goed van formaat, Hoofd met goede verhoudingen. Goede verhouding snuit schedel. Correct gebit, goed gedragen hals, lichte keelhuid, goede rug-en onder belijning. Kleine witte borstvlek. Voldoende hoeking achter. Reeds zeer vlotte bewegingen maar in totaal nog iets los.  Koda zullen we weer terug gaan zien in de ring, in de jeugdklasse. 

Wij zijn wederom zeer trots op deze resultaten, mede omdat ze nog maar net een half jaar oud zijn en al zulke mooie kritieken ontvangen :)  Daarnaast was er natuurlijk ook tijd voor plezier. Tenslotte hadden Koda, Nola en Dina ( welke gezellig even kwam kijken naar haar broer en zusje) al een tijdje niet meer gezien. Getuige de foto's is duidelijk te zien dat ze elkaar gemist hebben ;) 

Tja dat krijg je als elkaar al even niet gezien hebt, dan is het gewoon tijd voor een grote groepsknuffel :)
Eerste succes van Kennel de Innerlijke kracht op de  Benelux Winner en World Winner Show !!

Op 9 en 12 augustus heeft Kennel de Innerlijke kracht Arnau, zoon van Aike en Aramis succesvol meegedaan in de Minor Puppy class op de Benelux Winner en Worldwinner Show. De eerste dag waren er 18 hovawarts aanwezig en zondag 42. Beide dagen werd hij Best Minor Puppy of Breed. Arnau is nu 5 maanden oud. Ik ben erg trots en blij met dit resultaat. Ook gaat mijn dank uit naar de eigenaren van Arnau(Koda) van wie ik hem even mocht "lenen" Arnau is een geweldige reu met een fantastische bone en van een mooi type , daarnaast heeft hij een flexibel en lief karakter.  We zullen hem in de toekomst vaker gaan showen en hopen op nog meer mooie resultaten :)

 • DSC_0609
  DSC_0609
 • DSC_0537
  DSC_0537
 • DSC_0468_1
  DSC_0468_1Shufai is weer pappa geworden!

Op 12 juli jongstleden is Makea van de Kennel Suolampi de trotse moeder geworden van maar liefst 7 pups, waarvan vijf teefjes en twee reutjes. Zowel moeder als pups maken het goed. Voor meer foto's van de pups kunt u de website bezoeken www.kennel-suolampi.nl.Update Aike en pups 30-4-2018

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover, de pups werden zowel op karakter als exterieur getest. Nu vonden wij dit als fokker best wel spannend omdat het toch je eerste nest is en niet helemaal weet wat je kan verwachten. Om half 11 s'ochtends stond er een hele delegatie op de stoep van de HCN. Nadat het een en ander was opgezet in de garage omdat het regende was het tijd voor Amelia om de spits af te bijten.

 Wij zelf bleven binnen omdat anders de pups teveel afgeleid zouden zijn. Na de gedragstest werd het pupje weer naar binnen gebracht en gelijk door de exterieur keurmeester beoordeeld.  De exterieur keurmeester was erg tevreden over het nest, als opmerkingen kregen we dan ze allemaal mooi in balans waren en dat ze een hele goede houding en makkelijk te keuren waren, ze werden omschreven als rustig en vriendelijk, rustig en ondernemend en als rustig en nieuwsgierig. Bij geen van de pups zijn fokuitsluitende fouten gevonden, daar zijn we natuurlijk erg trots op!. 

De gedragstest was best intensief voor de pups, ze werden onderworpen aan verschillende tets zoals exploratie

 van de ruimte, contact zoeken met testpersoon, lokken vriendelijk persoon, een pop op een sleetje, pop op schoot, socialisatie kat (knuffel) stofzuiger, stofzuiger tester, bel en verdediging voer. Een heleboel elementen dus! 

Huppelend en wel zijn ze door de testen heen gekomen. De pups zagen het als een leuk uitje, met veel aandacht voor ze. De gedragskeurmeester vind het erg leuk stabiel nest. Pups die allemaal mensgericht zijn, vrolijk, enthousiast. Ook hier zijn wij wederom blij mee en we vinden het mooi dat de goede eigenschappen van zowel Aramis als onze Aike goed zijn overerft. :) 

Update Aike en pups  27-4-2018

De pups zijn nu bijna 7 weken oud en we zijn druk bezig met de socialisatie. Vandaag hebben ze allemaal voor het eerst een tuigje om gehad  en buiten de vertrouwde omgeving op het fietspad en straat gelopen. 

Alle pups hadden er goed zin in, en liepen gemakkelijk mee. Sommige gingen er even bij zitten toen er een hele reeks aan auto's voorbij kwamen, dat moest eerst even geobserveerd worden. De fietsers die langs kwamen beschouwden ze als zeer interessant, en ja daar wil je natuurlijk achteraan. Aanstaande zondag zal de puppytest door de HCN worden afgenomen. Daarvan komt natuurlijk een uitgebreid verslag van, begin volgende week. De weekfoto's worden of morgen of zondag weer geplaatst.

Arnau heeft er zin in! -)

 • 20180427_143802
  20180427_143802
 • 20180427_143425
  20180427_143425Update Aike en pups 18-4-2018


De pups zijn nu bijna zes weken oud, de tijd vliegt ! Afgelopen dinsdag was het tijd om ze te laten chippen zodat zij allemaal geregistreerd kunnen worden. Dus dinsdagmiddag, kwam er een vertegenwoordiger langs van de Raad van Beheer om dit, zeg maar uit te voeren. Nu zou je denken dat de pups hier niet echt op zaten te wachten, tenslotte krijgen ze toch allemaal een toch enigszins dikke naald in hun nekje waarmee de chip onder de huid wordt geplaatst. Maar nee, de pups van Aike piepten niet, waren rustig en sommige kwispelden zelfs.Daarbij kwam ook nog eens dat ze met grote wattenstaafjes in de bekjes gingen om van iedere pup het DNA vast te stellen Ja we zijn weer trots op onze rakkers!. Dit "klusje" was dan ook binnen een kwartier geklaard.

Nu ze ook wat groter beginnen te worden gaan we steeds meer ''vreemde" elementen toe te voegen aan hun leventje zoals het laten horen van auto/motor geluiden, stofzuigers, wasmachines, kattengeluiden etc. Maar we laten ze ook kennismaken met bijvoorbeeld een paraplu, het is namelijk bekend dat niet alle honden dit op prijs stellen. Dus zo gezegd zo gedaan. Eerst de paraplu dicht voor ze neergelegd en daarna voor hun neus geopend en neergelegd. Het hele proces werd met grote belangstelling gevolgd en bekeken, getuigen de foto's. Bang waren ze niet wel nieuwsgierig ;)

 • DSC_0456
  DSC_0456
 • DSC_0457
  DSC_0457
 • DSC_0460
  DSC_0460
 • DSC_0461
  DSC_0461


Update 11-4-2018 

De pups zijn nu 4,5 week oud en hebben inmiddels hun tweede ontwormingskuur achter de rug, het complete melkgebitje is al bijna aanwezig. De pups zijn afgelopen weekend voor het eerst naar buiten geweest en genoten van hun uitgebreide speelruimte. Langzamerhand zien we kleine verschillen in de karakters ontstaan

Het is net een echte familie en wordt ruzie gemaakt,bijgelegd, geknuffeld en gelukkig verder geleefd. Als het weer, weer zo goed wordt van het weekend, mogen ze ook even in het weiland, zodat ze ook andere ondergronden ervaren.


Geheimpjes worden uitgewisseld en afgeluisterd ;)

Aike checkt dagelijks of alle teentjes van de pups er nog aan zitten en het bijbehorende puppymateriaal :)
Update Aike en pups  8-4-2018

Inmiddels zijn de pups vier weken oud en hebben ze ook hun eerste papje gehad. Wat ze zich allemaal erg goed laten smaken. Volgende week zullen ze ook gemalen brokjes met water/puppymelk voorgeschoteld krijgen. De week foto's zullen zo snel mogelijk geplaatst worden :)

Alan laat het zich duidelijk goed smaken ;)

Update Aike en pups 4-4-2018

De pups zijn nu 3,5 week oud en de tandjes beginnen nu goed door te komen. Inmiddels zijn ze regelmatig buiten de werpkist te vinden in een aansluitend afgezet stuk, waar ze hun eigen speelterreintje hebben. Ze vinden het heerlijk om hier rond te lopen, te snuffelen, te spelen met elkaar en te rennen! wat ja dat ging natuurlijk niet zo makkelijk in de werpkist. Als het weer meezit, gaan ze dit weekend ook al even naar buiten. Dit stuk is nog wel overdekt maar wel al buiten. 

Aidan heeft besloten om mee te doen aan de nieuwe hype puppy yoga, wat hij zoals je kan zien uiterst serieus neemt :)  Update Aike en pups 29-3-2018

De pups zijn nu 2,5 week oud en zijn volop bezig met hun ontwikkeling, ze waggelen op vier pootjes door de werpkist heen (zowel voorruit als achteruit), zitten op hun gemakje eens rond te kijken en doen regelmatig een poging om uit de werpkist te komen. Daarnaast hebben ze inmiddels hun eerste ontwormingskuur gehad wat ze overigens niet echt konden waarderen, maar ja het moet nou eenmaal. Ook de nageltjes zijn geknipt, dit om te voorkomen dat Aike haar buik onder de kleine schrammetjes komt te zitten als de pups drinken, wat ook nog een heel karwei was :)

Aznar bekijkt alles eens op zijn gemakje ;)


Update Aike  en pups 23-3-2018

Met Aike en de pups gaat het goed. De pups hebben inmiddels ruimschoots hun geboorte gewicht verdubbeld. En worden inmiddels al zeer ondernemend. Tja en op een gegeven moment moet toch even de werpkist opgefrist worden, nu hebben we een mandje voor de pups met een kleine opstaande rand. Alleen dat houdt ze dus niet meer tegen. Dus de een snel de werpkist verschonen en de ander proberen de pups binnenboord te houden. Want niet helemaal lukte, eentje ontsnapte er richting het kleed. Vervolgens alle pups weer in de werpkist, maar ja als je een keer ontsnapt bent dan smaakt het naar meer. Dezelfde wist ook heel goed de uitgang van de werpkist te vinden en deed een tweede poging :) wat goed lukte. Aike laat ons inmiddels ook goed bij de pups en we verwachten dat dit weekend ook de oogjes open zullen gaan. Aankomende zondag zal er een tweede reeks foto's verschijnen onder A-Litter week 2. Update Aike 16-3-2018

De pups zijn nu bijna vijf dagen en het gaat heel goed. Aike zorgt goed voor de pups en ze liggen regelmatig te drinken en daarna liggen ze lekker te slapen. De pups zijn krachtig in hun bewegingen en kruipen al de hele werpkist rond om uiteindelijke weer bij Aike op zoek te gaan naar een tepel. 

-
Update Aike 13-3-2018

Even een korte update, Aike is op zondag 11 maart bevallen van acht pups. Waarvan drie teefjes en vijf reuen. De pups drinken goed en zijn krachtig in hun bewegingen. Aike neemt de moederrol zeer serieus en verzorgt haar pups erg goed. Het gehele bevallingsverhaal zal binnenkort onder het tabje A litter verschijnen. Alle pups zijn black&tan gekleurd.

 

Update Aike 4-3-2018

Even nog een laatste update over Aike, zij gaat nu haar laatste week van haar zwangerschap in. Aike is wederom in buikomvang toegenomen. Vanaf dag 34 is zij nu in totaal 22 centimeter gegroeid, dit is iets meer dan een centimeter per dag. Je kan nu ook echt zien dat ze een lekker dik buikje heeft gekregen. Ze wordt nu ook wat onrustiger en heeft neiging tot graven van een hol, hierbij vindt zij de plek onder de eettafel zeer geschikt. Dit is voor nu even de laatste update. De volgende update zal plaatsvinden als Aike moeder is geworden.

Update Aike 27-2-208

We zitten inmiddels in de zevende week van Aike's zwangerschap en geteld vanaf dag 34 is zij nu in buikomvang 16 centimeter toegenomen. De laatste loodjes zijn begonnen! Aike loopt ondanks de toename van haar buikomvang nog steeds op een drafje naar achter om te waken. Ze vind het heerlijk om ook nu met deze kou buiten te zijn en laat het allemaal over zich heen komen. 

Update Aike 20-2-2018

Aike zit nu in haar zesde week, van het weekend hebben wij de werpkist neergezet. Dit gehele proces werd met veel interesse door Aike gevolgd. Natuurlijk moest ze alvast een eerste controle doen en lijkt haar goedkeuring te geven :) nu nog een zacht vetbed en ze kan er lekker in gaan liggen slapen, wat ze deze dagen graag doet, zowel binnen als buiten. Aike begint nu overal wat meer uit te dijen en staat soms midden in de kamer in haar eentje te kwispelen (we denken dat ze dan de pups voelt bewegen :) )

 

Update Aike 13-2-2018 

 • Aike gaat nu haar vijfde week in en we geven haar inmiddels nu extra voer. En dat laat zij zich erg goed smaken. Maar als je in verwachting bent dan wil je natuurlijk graag ook wel eens iets anders dan brokjes. Dan ziet de boterham van de baas er nog veel aantrekkelijker uit dan normaal, getuige de foto :) Natuurlijk mag dit niet maar konden het niet laten deze actie even vast te leggen. En daarna lekker in de mand in slaap vallen. Aike voelt zich goed en is in goede conditie. 
 

 

 

On april 17,2016 I visited two of Shufai's sons. They are now 8 months old. They are very different in appearance as Sulo is the biggest one and Sisu the smallest male

of this particular litter. They both doing very well and see each other reguarly on walks. They are very sweet and social dogs and real buddies :)

 

I am thrilled to annouce that Shufai and Ivy (Ilosanoma du Royaumes du Grand Nord) had a mating at the January 4 and 5 ,2016 and we hope to expect puppies in March :)

 

On December 27, we had a fun puppyreunion with all puppies participating and also mom and dad were there. The puppies are about 5 months old now and are very active and cool puppies. Can wait to see them further develop!

 

 

 

 

I am exited to announce that Shufai and the lovely Tahti (lapinluna's Lapintahti) had a mating on December 12,2015. We hope to expect puppies around

Mid February ,2016. Tahti lives currently in Norway with Jonna Almenas (kennel Born to Rule) and is co-owned by the Taigakoira kennels in Australia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

On December 12 , Siru daughter of Shufai particpated in her first show and got the qualification ''very promising""

Congratulations to Jenni tupi , owner of Siru. Also

big thanks to Leon Scholten for this beautifull picuture!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

On november 8, 4 puppies of Shufai and Niisku were present a the by the Finnish Lapphund walk in Ermelo.

There are 3 months old now and I was very delighted to see that every one of them doing so well :)

 

 

 

 

On august 8, 2015 Shufai became a daddy of 7 lovely puppies. They are  doing great and all moved to their new families.

 

On august 23,  2014 Shufai became Best Male and Best of Breed at the International Dogshow in Mechelen. A few comments of the Judge were: excellent coat quality, nice temperament and perfect bone. 

 

 

 

 

 

 

On November 2, 2014 Shufai's son Arvo(Lumilapsen Elmeri)became best junior and best of breed of the International show Bleiswijk in the Netherlands. Congratulations to Silvester Kaaskoek owner of Arvo!EXPECTED LITTER 2015!

I am excited to anounce the planning of the litter in the beginning of 2015 between Shufai and Niisku(owner Jenni Tuppi) Niisku is a very lovely female with a gentle character. 

For more information about this litter please contact Jenni Tuppi or check www.finselappenhonden.nl

Copyright: Mandy Oosterhagen